Met steun van het Oranje Fonds en Fonds 1818 is Stichting MOOI begin 2015 een nieuw project gestart genaamd JijDoet. Dit project komt voort uit de voorheen verplichte maatschappelijke stage, waarin jongeren vanuit school kennis maakten met vrijwilligerswerk. Dit project heeft echter een volledig andere insteek. Bij JijDoet is de omslag van moeten naar willen het uitgangspunt. Kijken naar wie een jongere is, waar zijn/haar talenten liggen en wat hem/haar in beweging brengt om maatschappelijk betrokken te zijn. Vervolgens speelt JijDoet hier op in door de juiste partijen samen te brengen en door ruimte te maken om jongeren zelf hun ideeën te laten uitvoeren.

JijDoet wil een nieuw imago creëren van maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk, een imago dat jongeren verleidt om mee te doen. Daarbij vroegen ze onze hulp om hun logo te ontwerpen.

Studio Anima ontwikkelde een speels, lief en toch ook stoer logo waarin een mannetje (JD) als vrolijke actieheld de hoofdrol speelt. Het logo moet het gevoel geven van vrolijkheid, kracht en motivatie. Als vrijwilliger wordt je zelf ook klein beetje actieheld. Met zijn vuist trots te lucht in is hij klaar om er enthousiast voor te gaan!

  • Klant JijDoet
  • Jaar 2015